Dečak je vozaču autobusa ponudio keks, a onda ispričao PRIČU KOJA JE RASPLAKALA REGION

Dečak je vozaču autobusa ponudio keks, a onda ispričao PRIČU KOJA JE RASPLAKALA REGION

Vozač autobusa iz Splita Željko Petričević koji je u subotu vozio na liniji broj 6 nije ni slutio kakvu tužnu priču nosi jedan od njegovih mladih putnika.

Ne bi je nikada ni saznao da mu dečak nije nesebično ponudio keks pri ulazu u autobus.

– Ušao je na stanici Kila tokom pauze i pitao me kad je polazak. Ponudio mi je kolač, koji sam spremno prihvatio i zahvalio, jer obožavam slatko, a usput smo se malo i zapričali. Kazao mi je da mu je danas 12. rođendan i da je planirao da u nedelju odvede prijatelje u bioskop, ali kako majci kasni plata, to neće biti moguće – priča Željko.

Vozač ga je na to upitao gde mu je tata i zašto mu on ne da za bioskop, na šta je dečak rekao da je tata umro, majka ga je našla u krevetu mrtvog, pijanog i s iglom u ruci. Umro je od predoziranja.

– Nema ni brata ni sestru, a dok je majka na poslu u jednom kafiću do 2 sata ujutro, sam je kod kuće. Rekao mi je i da mu je u stanu toliko hladno da želi da se provoza autobusom kako bi se ugrejao. Na njemu se nikad ne bi reklo da ima takvih problema, jako je pristojan i uredan, a nekako mi se čini da se ne žali, nego je samo želeo s nekim da porazgovara – priča Željko.

Dečak se provozao autobusom, ali na povratku na Kilu vozač mu je ipak rekao da je najbolje da ide kući, jer je već bilo kasno.

– Pitao sam ga koliko su karte za bioskop i koliko prijatelja želi da povede, na šta mi je on rekao da su nedeljom karte 14 kuna, a želi da vodi dva prijatelja. Dao sam mu 60 kuna, znam da nije puno, ali nadam se da sam mu barem malo pomogao. Upozorio sam ga i da kaže majci da sam mu ja dao novac, da ne bi bilo kakvih problema – govori.

About the author

admin

View all posts

Vaš komentar