SUTRA JE DAN MAJKI: Recite joj koliko je važna u vašem životu i obavezno uradite OVO!

SUTRA JE DAN MAJKI: Recite joj koliko je važna u vašem životu i obavezno uradite OVO!

Dan majki je proslava u čast majki i majčinstva, a slavi se različitim danima u mnogim delovima sveta, najčešće u martu i maju (u većini zemalja 13. maja).

Proslava ovog praznika počela je u Sjedinjenim Američkim Državama početkom 20. veka, 1908. godine, kada je Ana Džarvis održala spomen za majkom u Graftonu, Zapadna Virdžinija.
Njena kampanja da se “Dan majki” prizna kao praznik u Sjedinjenim Američkim Državama počela je 1905. godine, kada je njena voljena majka, En Rivs Džarvis, umrla. Anina misija je bila da ispoštuje svoju majku nastavljajući rad koji je ona započela i da izdvoji dan u čast majki jer je verovala da su one “osoba koja je učinila više za vas od bilo koga na svetu”.
Ovaj dan bi naravno trebalo da posvetite vašoj majci. Tačno je da ljubav ne treba pokazivati samo jednom godišnje i ovde se ne radi o tome, već jednostavno da joj na još neki način pokažete koliko vam znači.Izvedite je na ručak, otiđite u šetnju, možda i neki šoping, ali ono što je obavezno jeste da joj ceo dan izmamljujete osmeh na lice.

About the author

admin

View all posts

Vaš komentar