Moj tata me nikad neće voleti

Moj tata me nikad neće voleti

Kad sam bio mlađi viđao sam svoga tatu često. Iz nekog razloga, kako sam odrastao, sve sam ga manje viđao. Jednog dana sam bio na svom biciklu i udarila su me kola. Otišli smo kod doktora i morali smo reći podatke o ocu, ali nismo ga imali. Morali smo ga nazvati. Poslednje što mi je rekao, bilo je volim te…

Nekoliko godina nakon nesreće nisam viđao tatu. Na Božić 2015. sam otisao kod bake i deke. Tu se okupila cela porodica, pa smo hteli da napravimo zajedničku porodičnu sliku. Dan pre slikanja, jedan od rođaka mi je rekao: “Ne bih trebao ovo da ti kažem, ali čuo sam da će tvoj otac možda da se pojavi i mislim da bi to trebao da znaš.”

Na dan porodičnog slikanja, sestra i ja smo jeli, kada su nam javili da slikanje neće biti u 11, nego u 12. Došli smo u 12, ali tamo nije bilo ni traga mome ocu. Osećao sam malo olakšanje, jer nisam bio siguran da li sam spreman da ga vidim. Nakon porodične fotografije, svi roditelji su se slikali sa decom. Ja sam samo stajao tamo i nisam znao šta da radim. Osećao sam se malo uznemireno. Ujna u ujak su me pozvali da se slikam sa njima i to me je jako usrećilo, ali u isto vreme rastužilo.

Nakon slikanja njih dvoje su me pozvali u sobu i objasnili mi da je moj tata bio tu. Kada je saznao da ću ja biti tu, pobegao je. To je veoma uznemirilo moju ujnu, pa je zbog toga pomerila slikanje na 12. Zadržao sam suze, jer me nikada nisu videli kako plačem i mrzim da plačem pred ljudima. Ništa više nisu rekli, samo su me zagrlili.

Sledećeg dana, moj deda je razgovarao sa mnom o mom tati i o tome kako me on nikada neće voleti. Reči koje su dolazile iz usta mog dede, oca moga tate, su me slomile, ali nisam plakao. Držao sam sve u sebi dok nije došla tetka po mene. Kada smo seli u auto, u meni se sve slomilo. Stiglo me je sve što sam sebi godinama ćutao. Taj Božić 2015. godine, nikada neću zaboraviti. Nikada se nisam osećao tako slomljeno u životu

Verovatno nikada neću saznati razlog zašto me moj tata tretira na taj način i zašto me zapravo ne voli. Uvek sam i mislio da me tata ne voli, ali čuti to od neke druge osobe je drugačije. Odbijao sam da poverujem u to i nadao sam se da to nije istina. Trudio da budem najbolji što mogu, da bi jednog dana moj tata video šta propušta, ali on je otišao. Napkon sam došao do toga da više ne plačem, ali i dalje boli.

About the author

admin

View all posts

Vaš komentar