NEPOKRETNU BABU MARU OD 90 GODINA IZ STANA TERAJU IZVRSITELJI

NEPOKRETNU BABU MARU OD 90 GODINA IZ STANA TERAJU IZVRSITELJI

Izvršitelji su za danas u podne zakazali iseljenje bolesne baka Mare Džanković (90), ali do toga ipak nije došlo. Kada je ovaj slučaj odjeknuo zgradom u Sarajevskoj ulici, u kojoj se nalazi sporni stan, neki od komšija su komentarisali šta se krije iza ove priče, kao i ko je kriv za situaciju u kojoj se stara žena našla.

Marina ćerka razočarana je ovakvom odlukom izvršitelja i kupca stana, jer nemaju obzira prema situaciji u kojoj su se našle.

– Mi u ovom trenutku nemamo gde da odemo. Za mecec dana ćemo možda imati, mada su nas mnogi savetovali da ne izlazimo, jer treba da se proveri validnost ugovora, pošto nisu održane dve neuspele licitacije – rekla je Marina ćerka.

Ona je dodala i da pored toga, izvršitelj je smanjio vrednost stana koju je odredio sudski veštak. Stan je prodat za oko 78 hiljada evra, a ima oko 85 kvadrata.

– Sudski veštak je procenio stan na 93 hiljade evra 2016. godine, ali su izvršitelji spustili cenu, samo da bi ga prodali – kaže ćerka žene kojoj preti izabacivanje na ulicu.

Komšije tvrde da je za ono što je učinjeno Mari ipak kriva njena ćerka.

– Mara Džanković nikom ništa nije otela, ona je poštena žena koja nije znala šta radi njeno dete. Ćerka joj je dizala kredite u bankama, a baka Mara je potpisivala hipoteku na stan i tako je nastao dug. Ja sam se u ovom stanu rodila i znam sve što se događa – kaže Slobodanka Čobanov.

Baka Mara odbacuje ove tvrde kao istinite i tvrdi da je kredit podigla jer joj je bio potreban.

– Moja ćerka mene čuva kao anđeo. Ja sam kredit podigla jer je meni lično trebao. Zašto ona napada moju ćerku? Pitajte za moju ćerku ko je Danijela. Cela zgrada zna koliko je moja ćerka dobra, ona je anđeo. Ta komšinica pljuje sve komšije. Moja ćerka nikoga nije prevarila. Nisam digla kredit zbog prevare, jer je nije ni bilo, već je meni bio potreban, ponovo ponavljam. Ja sam ponosna na svoje dete. Sve što je komšinica rekla je neistina – kaže baba Mara.Play Video

Uprkos tome što je Mara jako loše, kupac želi da renovira stan što pre. On je zahtevao da to bude danas, iako je ona zamolili za produženje roka od 30 dana, koliko im je bilo potrebno da se snađu. Baka ima emboliju pluća.

Oni koji su se okupili kako bi joj pružili podršku i sprečili iseljenje, raspoređeni su bili na ulaznim vratim zgrade, kao i stepenicama ispred ulaza u sporni stan.

Radnica Centra za socijalni rad se pojavila, ali je otišla kada se nije pojavio

Baka Mara je u razgovoru za “Telegraf” rekla da je svesna da će morati da izađe, odnosno da se iseli, ali ne može sada, jer je teško bolesna.

-Ja živim u ovom stanu od 1946. godine. Pristajem da izađem, samo želim odlaganje dok ne dođe lepše vreme jer sam nepokretna i bolesna. Samo mi je potrebno vreme da stanem na noge i bez problema ću da napustim stan u kome živim 72 godine- nemoćno je rekla Mara.

Pre zakazanog izvršenja, pojavila se i predstavnica Centra za socijalni rad, ali kako se u zakazano vreme niko od izvršitelja nije pojavio, ona je otišla, rekavši da izvršitelj neće doći.

Izvor: Telegraf.rs

About the author

admin

View all posts

Vaš komentar