Pismo majke svojoj ćerki

Pismo majke svojoj ćerki

Moja najdraža ćerko,
Znam da se nećeš vratiti, ali i dalje verujem da ćeš me nekako pronaći. Ne mogu da ne mislim gde si sada. Možeš da budes sa svojim prijateljima u toplom i na sigurnom ili si možda negde gde je hladno i mokro. Kako možeš da očekuješ da ti to kažem? Bila si tako lepa u onoj ljubičastoj haljini što ti je tata kupio. Tvoje crne visoke štikle. Da, to je bila tvoja prva žurka i nismo hteli da na neki način upropastimo to.
Seli smo u kola i ostavili smo te iza ćoška , nisi htela da ljudi vide da su te dovezli tvoji mama i tata. Hteli smo da te pokupimo oko pola 12. Ja sam htela da budeš kod kuće do 10, ali tvoj otac me je zamolio da ostaneš malo duže. Imala si 15 godina i u mojim očima si i dalje bila moja beba, moja devojčica koja se u svojoj sobi igra sa lutkama.
Sećam se kada si imala 12 godina i utrčala si u sobu i vrisnula “Ja imam dečka”. Da, to je bio tvoj prvi dečko i bila si tako srećna, ali si na kraju bila razočarana. Trudila sam se jako da budem tu za tebe, ali si bila toliko uznemirena da nisi čula ni jednu jedinu reč koju sam rekla. Onda si našla novo društvo i više nisi brinula oko momaka. Spavala si kod njih, išli ste na izlete, razne vašare. Imala si lep život, ali sada osećam kao da sam trebala češće da te vodim svuda. Uvek si htela da te vodim na koncert tvog omiljenog benda Blink182. Da i dalje se sećam imena. Sećam se kada si imala 9 godina i ja sam išla na koncert Stinga. Ti si me molila da te povedem sa sobom, pa sam to i učinila. Bila si tako srećna. Pevala si i igrala. Volela bih da sam te češće vodila na koncerte. Kada si krenula u srednju školu, bila si presrećna. Upoznala si nove prijatelje, koje si veoma brzo zavolela. Nažalost, to društvo nije bilo dobro za tebe. Smejali ste se ljudima, počela si da piješ, pušiš i često pravis probleme. Tvoj otac i ja smo pokušali na sve načine da to zaustavimo, ali nisi želela da slušaš. Uskoro si upoznala Anu, veoma dobru devojku i drago mi je što ste vas dve postale najbolje drugarice. Došla si kući i rekla si da vas je sve jedan prijatelj pozvao na žurku. Nisam bila sigurna oko toga da li ideš, ali sam znala da možeš da se brineš o sebi. Spremala si se godinama za tu žurku i bila si veoma iznervirana, jer nisi imala šta da obučeš. Pa je tvoj otac otišao da ti kupi prelepu ljubičastu haljinu i bila si veoma srećna. Sećam se kada si prvi put dobila haljinu. Bila je crvena. Volela si je toliko da si htela svuda da je nosiš. I dalje imam tu haljinu kod kuće.
Kako smo vozili prema kući u kojoj je bila žurka, imala sam veoma loš osećaj, ali sam znala da moram da te pustim. Više nisi bila moj mali anđeo. Znala sam da ćeš se brinuti o sebi, ali je u majčinoj prirodi da brine oko svog deteta. Kada je auto stao, videla sam da si nervozna, ali si veoma želela da ideš. Zatvorila su se vrata od kola i gledali smo te kako odlaziš.
Tvoj otac i ja smo se vratili kući i imala sam osećaj kao da su minuti sati. Vreme je sporo prolazilo. Kada mi je telefon zazvonio, počela sam da paničim. Bilo je samo 9 sati i znala da nešto nije u redu. Molila si me da dođemo po tebe. Čula sam kako drhtiš i plačeš. Brzo smo ušli u kola požurili da što pre stignemo.
Sve čega se sledećeg sećam su vrisak i svetla. Otvorila sam oči. Bila sam u bolnici. Kako da ti kažem, ali tvoj otac i ja smo imali saobraćajnu nesreću i nije mi puno vremena ostalo. Tvoj otac je odmah umro, nije se mučio. Želela sam dušo da znaš da te je on mnogo voleo. Nemam još puno vremena moj anđele. Želim da znaš da te volim, celim svojim srcem. Brini o sebi. Ne brini za nas, videćemo se ponovo u nekom drugom životu. Volim te, ali moram da idem sada. Zbogom moja draga, i nikad se nemoj plašiti, biću sa tobom uvek.
Voli te tvoja majka.

About the author

admin

View all posts

Vaš komentar