Potresno pismo jedne majke iz Knina: Bolesna je od raka i moli za pomoć, ali ne za sebe, već za svoju decu. “Možda je ovo poslednje što ću učiniti za njih”

Potresno pismo jedne majke iz Knina: Bolesna je od raka i moli za pomoć, ali ne za sebe, već za svoju decu. “Možda je ovo poslednje što ću učiniti za njih”

Želimo da podelimo sa vama pismo koje nas je dirnulo. Majka iz Knina koja boluje od kasnog stadijuma raka jajnika kontaktirala je volontere organiznacije 28. jun sa izuzetno skromnom molbom za njenog sina i ćerku. Oni su kontaktirali nas i prosledili nam njeno pismo.

Sa njenim odobrenjem, objavljujemo celo pismo:

“Lijepi pozdrav
Pokusacu ukratko objasniti…
Ja sam Slavica majka 4 djece obolila sam od karcinoma jajnika.
Najvazije mi je da mi pomognete oko Jovane i Milorada . Jovana ide u 3 razred gimnazije u Kninu i treba bi ići matursko putovanje koje košta oko 400 eura, a Milorad je u srednjoj skoli u Moroavicama i udaljen je od kuce 260 km. On je u učeničkom domu i placamo 90 eura svaki mjesec za njega. Škola zahtjeva laptop koji košta oko 800 eura.
Zivimo u Kninu u drzavnom stanu koji je u raspadnutom stanju, stolarija užasna, puše sa svih strana, kupatilo crno od vlage, dijeca nemaju svoju sobu nemaju ormar u kući, kuhinja nam je stara i raspada se. Najteže mi je kada djeca kazu da ih je sramota sto tako zive . Ali uvjek ih ucim bez toga se moze.
Ja kada sam obolila dijeca su šok doživila. Jovana i Milorad znaju ako mene izgube da nema ko da se brine o njima, jedva prezivljavamo mjesec dana, nekada se desi da nemamo ni za hranu, režije se gomilaju, račun su nam blokirali jer ne mozemo platiti sve. Zato ovom prilikom molim da se samo Jovani omoguci to putovanje i Miloradu moze i polovni lapotop jer kao mehatroničar to mora imati za daljnje skolovanje.
Ako ste u mogucnosti u hrani nam pomoci, bili bi vam najzahvalniji jer je majka sretna kada ima nešto djeci staviti na stol. Sve dokaze dokumente i sve ostalo u koliko nam zelite pomoci mogu vam dostaviti.
Molim vas nemojte zanemariti vapaj jedne majke jer pored moje bolesti mozda je ovo zadnje sto cu napraviti za njih u zivotu .
Lijepi pozdrav iz Knina.”
Kao volonteri 28. Juna često nailazimo na ovakve tužne priče ali nakon što smo pročitali poslednji deo, svi smo zaplakali u kancelariji. Naš cilj je da pomognemo ovoj porodici i više nego što su zatražili. Ako vi ili neko koga poznajete mogu da nam pomognu da ispunimo poslednju Slavicinu želju za njenu decu, molimo vas da pomognete:

Online Donations:

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265619031000037746

Devizni racun broj: RS35265100000018400660
Raiffeisen banka Srbije

Donationer från Skandinavien:
Name: 28. Jun

Clearingnummer: 8313-9

Kontonummer: 524391020-4

Swish: 1232602993

Sparbanken Skåne

Spenden aus Deutschland/Österreich/Schweiz:

Name: 28 Jun
IBAN: CH61 0070 0114 8022 1711 9

BIC: ZKBKCHZZ80A

Zürcher Kantonalbank

About the author

admin

View all posts

Vaš komentar