Prvo što treba uraditi na Vaskrs: Izgovorite ovu molitvu, naročito ako idete na pričešće!

Prvo što treba uraditi na Vaskrs: Izgovorite ovu molitvu, naročito ako idete na pričešće!

Ako ste postili veliki Vaskršnji post i idete na pričešće, ova molitva je obavezna.

Molitva je tamjan najprijatniji Bogu, najsigurniji most za prelaz preko iskušenja talasa života, neoboriva stena svih koji veruju, mirno pristanište, Božanska odeća koja oblači dušu velikom dobrotom i lepotom” Patrijarh srpski Pavle

Ukoliko spadate u grupu vernika koji su postili veliki Vaskršnji post ili ste se odrekli mrsne hrane bar protekle sedmice i planirate da se na Vaskrs pričestite, evo molitve koju treba izgovoriti pre ove svete tajne!

“Verujem, Gospode, i ispovedam da si Ti zaista Hristos, Sin Boga živoga, koji si došao u svet da spasiš grešnike, od kojih sam prvi ja. Još verujem da je ovo samo prečisto Telo Tvoje i da je ovo sama prečasna Krv Tvoja.

Stoga Ti se molim: pomiluj me i oprosti mi sagrešenja moja, učinjena hotimice i nehotice, rečju, delom, svesno i nesvesno i udostoj me da se bez osude pričestimprečistim Tajnama Tvojim za oproštenje grehova i za život večni.

Primi me danas, Sine Božiji, za pričesnika Tajne Večere Tvoje, jer neću kazati Tajnu neprijateljima Tvojim; niti ću Ti dati celiv kao Juda, već kao razbojnik ispovedam Te: seti me se Gospode u carstvu svome.

Daj mi pričešće svetim Tvojim tajnama, Gospode, ne bude za sud ili osudu, već za iscelenje duše i tela.

Amin.”

Izvor: Stil

About the author

admin

View all posts

Vaš komentar